Contacta

Mallorca Music Magazine te acerca toda la actualidad musical balear con especial atención a la escena local.

DATOS DE CONTACTO

Tarifas agenda y banners

Publicado el 5 julio, 2023

Pura Corda embadaleix Son Bono

Fotografies i crònica de Neus Jover Sampol
Pura Corda al Festival Son Bono (Palma) - Mallorca Music Magazine
VEURE GALERIA

Palma, diumenge 2 de juliol de 2023

Concert del quartet Pura Corda a la tercera edició del Festival de Música Son Bono

El quartet de corda Pura Corda va dur a terme el primer concert de la tercera edició del Festival de Música Son Bono, en un entorn idíl·lic, entre la mar i el Castell de Bellver. Una actuació on van presentar el seu repertori anomenat Veus de la Segona Guerra Mundial: Britten, Shostakivich i Maconchy, tot fent un repàs d’aquesta etapa històrica per a cada un dels compositors esmentats.

Durant prop de dues hores, Mayumi Sargent i Panos Charalampidis al violí, Eura Fortuny a la viola i Antigoni Seferli al violoncel van interpretar un conjunt de moviments que tenien com a objectiu apropar al públic el repertori desconegut de compositors oblidats. El concert s’inicià amb les cançons de Benjamin Britten (1913-1976), qui tocà en caps de concentració durant la guerra i, a causa d’aquestes vivències la seva música interpretada pel quartet denotava l’obscuritat de l’època.

Tot seguit passaren a interpretar els temes d’Elizabeth Maconchy (1907-1994), qui havia perdut al seu pare, la seva mare i la seva germana a causa de la tuberculosi. Poc després arribà la Segona Guerra Mundial i tot i que part del seu repertori és fosc i depriment, també compta amb cançons alegres que representen els seus fills jugant durant la seva infantesa. Combinant l’ús de la corda fregada i la corda pinçada es marquen diferents ritmes que denoten aquesta petita alegria innocent dels infants durant un moment històricament fosc.

Finalment, tocaren alguns moviments de Dmitri Shostakovich (1906-1975). Entre els moviments que Pura Corda interpretà d’aquest autor s’hi distingeixen diferents etapes. Una etapa prèvia a la guerra on els ritmes denoten la innocència de la gent i són més alegres. I, una segona etapa on se sobreentén a través de la foscor que desprenen els ritmes, que la guerra ha començat.

El Festival de Música Son Bono continuarà amb l’actuació de Les Estrafolàries, que presentaran el seu repertori de música de circ i klezmer, el diumenge 16. I, finalment, els encarregats de tancar la tercera edició del festival seran els alemanys, Duo Giussani, el diumenge 30 de juliol, oferint un viatge musical a través de diferents segles i continents.

Coleccionamos redes

Publicado por:

Graduada en periodisme i comunicació audiovisual a la Universitat Rovira i Virgili. Experimentant amb el podcast Oficinista busca Ofici. Enamorada de la cultura i la música en general. Podeu trobar-me, també, al meu blog Illa de Cultura.

No hay comentarios

Deja un comentario

Con la colaboración de: