Contacta

Mallorca Music Magazine te acerca toda la actualidad musical balear con especial atención a la escena local.

DATOS DE CONTACTO

Tarifas agenda y banners

Publicado el 20 septiembre, 2021

Rudymentari: El reggae de la transformació social

Fotografies de Miquel Àngel Serra Cifre
Text per Neus Jover Sampol
Rudymentari - Mallorca Music Magazine
VER GALERÍA

Tarragona, 17 de setembre de 2021

Concert de Rudymentari en el Parc Saavedra de Tarragona pel Festival La Terrasseta

Durant aquests últims mesos sembla ser que el món de la cultura viu una treva. Així, el passat 17 de setembre vam poder gaudir al Parc Saavedra de Tarragona de la música en directe del famós grup de reggae menorquí Rudymentari, que van presentar el seu primer disc Contracorrent.

El grup, aconseguint sold out dies abans del concert, es va presentar al recinte sota els primers acords de la cançó Gent de Foc. «Més gent, més caliu, més foc», foren les primeres paraules que pronuncià Guillem Llorens, el cantant del grup. I és que aquest caliu es podia percebre a quilòmetres del Parc Saavedra, ja que el públic va mostrar-se entregat des del primer moment en què Rudymentari posà un peu sobre l’escenari.

No hi ha qui escapi del flow que transmeten aquests sis nois sobre l’escenari. T’atrapa. L’essència i la personalitat de Rudymentari es deixava entreveure en totes i cada una de les peces que anaven presentant al públic tarragoní.

Allò que defineix millor la seva música és la mescla de gèneres, com el ska, rocksteady o el reggae, tots englobats dintre de l’estil Jamaicà, juntament amb l’accent menorquí, una combinació única i especial. Més enllà de la música, sobre l’escenari predomina la crítica social i política, i és que les seves lletres conviden a la reflexió.

Quan semblava que res podia anar a millor, Guillem donà pas a Adala, amb qui compartí les cançons Malafici i Sense arrels, les quals anunciaven tot criticant el sistema capitalista del nostre país.

El concert transcorregué entre crits de «Visca la terra» al qual hi afegiria un «Visca Rudymentari». No hi havia cançó en la qual el cos no t’obligués a moure’t al ritme de la música, si no fos per les restriccions anticovid el públic hauria sortit del concert amb les cames esgotades de botar i ballar. Però tot el bo s’acaba i, amb el públic encara submergit en l’eufòria, el tema Oh Rudy donà per finalitzada l’actuació. Entre aplaudiments i agraïments, Rudymentari s’acomiadà del públic, qui els entonà l’himne de Santa Tecla mentre aplaudien al grup.

Enrédate en nuestras redes:

Publicado por:

Neus Jover Sampol - Mallorca Music Magazine

Graduada en periodisme i comunicació audiovisual a la Universitat Rovira i Virgili. Experimentant amb el podcast Oficinista busca Ofici. Enamorada de la cultura i la música en general. Podeu trobar-me, també, al meu blog Illa de Cultura.

No hay comentarios

Deja un comentario

Con la colaboración de: