Contacta

Mallorca Music Magazine te acerca toda la actualidad musical balear con especial atención a la escena local.

DATOS DE CONTACTO

Tarifas agenda y banners

Publicado el 18 agosto, 2021

CABOT desemmascara el secret de la riquesa

Fotografies de José Luis Luna
Text de Noelia Escalas Guzmán
Cabot - Mallorca Music Magazine
VER GALERÍA

Porreres, dissabte 14 de agost de 2021

Concert de Cabot al Parc de n’Hereveta de Porreres per les festes de Sant Roc

El millor regal, la música

Cabot és l’espill on es pot reflectir la felicitat que crea la música, la bona música de la nostra terra. El passat dissabte dia 14 d’agost, Cabot va oferir un concert al Parc de n’Hereveta de Porreres, que d’aquesta manera volia celebrar les seves festes patronals i demostrar que la cultura SÍ és segura. Sota una nit d’agost sense serena ni xafogor, amb un cel boirós que dibuixava una difuminada lluna creixent, i en un parc decorat amb taules i cadires, Cabot va sortir a l’escenari. En Josep Cabot juntament amb el seu germà Miquel, en Pablo Alegria, en Toni Pastor i en Bernat Company van regalar al públic un concert acústic amb les seves millors cançons, ho van fer també d’asseguts, una mostra de solidaritat pandèmica cap al públic, que ara ha d’aprendre a ballar i a gaudir sense abandonar el seu espai vital.

Sobre un escenari de llums grogues, taronges i vermelles van començar a sonar cançons del seu primer treball Llengües (2019) i, també, del seu darrer EP titulat Premium (2020). La il·luminació ballava de manera harmoniosa amb els versos de les cançons. I quan podíem sentir cantussejar a en Josep Cabot que “la llibertat fa tanta por” el color de l’escenari va canviar per deixar pas a les ombres i a unes llums dirigides al firmament, que pareixien cercar l’esperança a prop de les estrelles. Aquest ball entre les lletres i els colors va ser la nota constant del concert. Quan sonaven les cançons banyades de referències mediterrànies l’escenari s’omplia dels blaus que envolten la nostra illa; dels grocs de l’arena prima que pinta les nostres platges. Fins i tot, el color de les lletres que construïen el nom de Cabot sobre l’escenari connectaven melòdicament amb aquest ball. Un ball que temàticament va dansar entre la crítica, la memòria, el record, l’homenatge, el lirisme i l’emoció.

Tu d’on véns? És un crit a l’esperança i a la humanitat, i ens va recordar que hem de mirar els ulls de totes les persones que dins la mar es juguen la seva vida, per intentar trobar la felicitat. Carme és la cançó que demostra que la música és el millor regal que ens podem fer, és la història de tots aquells aniversaris, besades, abraçades que ens va robar el confinament. Causalitat és un homenatge a l’educació, a la docència, a totes les persones que ens estimem la nostra realitat, una realitat que hauria d’estar plena de paciència, passió i bon humor. I el concert va acabar amb la cançó que dóna nom al seu primer treball, Llengües, on Cabot ens va desvelar el secret de la nostra riquesa: totes les llengües fan que dues persones es puguin estimar. Estimo, estime, estim la bona música de la nostra terra.

Coleccionamos redes

Publicado por:

Fotógrafo de la escena musical española y local desde 2010.
Colaborador de festivales y revistas de ámbito nacional, ha expuesto en diversas ciudades españolas y en el extranjero.
Fotógrafo en Mallorca Music Magazine.

Docente, profesora, melómana y festivalera.
Licenciada en Filología Hispánica.
Profesora de Lengua Castellana y literatura.
Amante de la palabra, la literatura, la poesía y la música.

No hay comentarios

Deja un comentario

Con la colaboración de: