Contacta

Mallorca Music Magazine te acerca toda la actualidad musical balear con especial atención a la escena local.

DATOS DE CONTACTO

Tarifas agenda y banners

Publicado el 29 junio, 2023

Maria del Mar Bonet: homenatge a les dones sense oblidar la cançó protesta

Fotografies de José Luis Lluna
Crònica de Nena Carbonell
Concert de Maria del Mar Bonet a Muro - Sons de Nit 2023 - Mallorca Music Magazine
VEURE GALERIA

Muro, dissabte 24 de juny de 2023

Cicle Sons de Nit 2023

Concert de Maria del Mar Bonet al Claustre del Convent de Muro

Maria del Mar Bonet aconsegueix commoure amb la veu i la paraula al Claustre del Convent de Muro fent un recorregut musical pels més de 50 anys de trajectòria sobre els escenaris acompanyada pel magnífic pianista Dani Espasa.

Un espai de felicitat compartida entre ambdós músics i el públic que serví per reivindicar totes aquelles dones que han inspirat a la trovadora al llarg de la seva trajectòria.

De fet, amb «Nosaltres, les dones» de la poetessa finlandesa Edith Södergran, que ja va incloure al seu disc Alenar (1977), s’iniciava la primera part d’un recital amb gran tonalitats violetes, tot reivindicant el paper de la dona en la història, i on tampoc podien faltar Maria Antònia Salvà, Rosalía de Castro o Maria Mercè Marçal. O amb nom de dona, com «Homenatge a Teresa» d’Ovidi Montlló i «L’amor petit» de Joan Manel Serrat, entre altres.

Un recital senzill, a mitja veu, però sentit i duit a terme amb la sensibilitat d’una veu única, que altre temps cridava fort contra el règim franquista, molt ben compenetrada amb piano d’Espasa, i en algunes ocasions per la guiterra i el quatre de Bonet.

Amb la posta de sol s’anava apropant el final, i retornant als seus inicis, quan formava part de la Nova Cançó per fer front a la lluita idiomàtica, amb resignació afirmava ’l’haurem de continuar cantant’: «Què volen aquesta gent?» i «La Balanguera», amb les que arriben les ovacions tan esperades del públic, que acabà dret, mentres cantava algunes jotes de protesta.

Enrédate en nuestras redes:

Publicado por:

Fotógrafo de la escena musical española y local desde 2010.
Colaborador de festivales y revistas de ámbito nacional, ha expuesto en diversas ciudades españolas y en el extranjero.
Fotógrafo en Mallorca Music Magazine.

Dinamitzadora cultural, apassionada de la música, l’art i la comunicació. Redactora, fotògrafa i col·laboradora de diferents mitjans de comunicació escrits de l’illa des del 2007. Ha realitzat diferents exposicions fotogràfiques de sensibilització social a l’illa.

No hay comentarios

Deja un comentario

Con la colaboración de: