Contacta

Mallorca Music Magazine te acerca la música que se hace en las Islas con epicentro en Palma. Toda la actualidad musical balear con especial atención a los artistas locales.

CONTACTO

Tarifas agenda y banners
Publicado el 10 diciembre, 2022

Pasquale Grasso Quartet: tralla napolitana de Nova York, a Palma

Fotografies de Pep Lluís Luna
Crònica de Tona Pou
2022-12-03 Pasquale Grasso Quartet en el Teatre Xesc Forteza (Palma) - Mallorca Music Magazine
VEURE GALERIA

Palma, dissabte 3 de desembre de 2022

Concert de Pasquale Grasso Quartet al teatre Xesc Forteza de Palma dins de l’Alternatilla Jazz Festival

Ha estat el segon concert de Pasquale Grasso a l’Alternatilla d’enguany. El primer el va fer a trio amb Toni Vaquer al piano i Marko Lohikari al contrabaix dijous passat, 1 de desembre, a Porreres. Va ser un concert a mida del virtuosisme instrumental de Pasquale, que va desenvolupar la seva tècnica en obres de figures de Charlie Parker i Sonny Rollins acompanyat pels instrumentistes mallorquins (en Marko és ben nostre ja). El trio empastà perfectament i es notà en la calidesa del so i en aquesta complicitat que es crea entre músics desconeguts però afins.

Els guitarristes disfrutaren aquest concert i que han repetit al Xesc Forteza han quedat sorpresos de viure un concert totalment diferent, tal i com ens han dit alguns.

A Palma, dos dies després, el tornà acompanyar Marko, Joan Terol a la bateria i Luigi Grasso a l’alt. I la influència del seu germà va convertir el concert en bebop. Directament.

Això ha quedat palès des de l’inici del concert que ha començat amb «Shaw ‘Nuff» i «Ornithology» de Charlie Parker. Alt interpretant alt. Pasquale confrontant-se a Luigi, dant-se pas, compartint espai amb la base rítmica que els ha suportat improvisacions i integrats amb els germans com si també ho fossen circulant rodes de dos compassos activats amb una mirada.

Després d’aquesta arrancada, la balada «Prelude to a Kiss» ha relaxat l’ambient i ha fet explotat la sonoritat dels instruments, els temps lents, els matisos del contrabaix, la base de la bateria.

I aquesta estructura ha marcat la dinàmica de la gairebé hora i mitja de concert: tralla bebopera intercalada de balades per agafar aire i tornar-hi.

Segons contà Pasquale, fou Luigi qui el va introduir al món del jazz. Ara, que ell és a Nova York i el saxofonista a Hamburg, qualsevol trobada damunt un escenari esdevé una festa. Han compartit música més enllà de partitures però també en històries personals com quan Pasquale va contar que fou «Bean and the boys», de Coleman Hawkins, de les primeres peces que recorda ja que era al disc que va trobar al poble d’on venen.

És habitual trobar complicitats al jazz. Músics que toquen habitualment junts, en agrupacions que desenvolupen projectes propis, en combos o acompanyant projectes d’altres músics. Però al cas d’aquests germans ens ha permés disfrutar del vincle artístic i íntim damunt l’escenari. Ens han duit la passió napolitana atrevessada de bebop, el somriure inacabable de Marko i el ritme incansable de Joan. Un quartet ben avingut liderat per un guitarrista generós.

 Síguenos

Publicado por:

Fotógrafo de la escena musical española y local desde 2010.
Colaborador de festivales y revistas de ámbito nacional, ha expuesto en diversas ciudades españolas y en el extranjero.
Fotógrafo en Mallorca Music Magazine.

Tona Pou - Mallorca Music Magazine

Tona Pou

Especialista en internet social i divulgadora de les iniciatives de tecnologia i innovació de les Illes Balears. Fa varies coses de forma moderadament acceptable i cap de bé. Li agraden els animals i queixar-se. No necessàriament en aquest ordre.

No hay comentarios

Deja un comentario