Contacta

Mallorca Music Magazine te acerca toda la actualidad musical balear con especial atención a la escena local.

DATOS DE CONTACTO

Tarifas agenda y banners

Publicado el 30 enero, 2023

Hijos de Matxín: “Qüestió de resistència”

Hijos de Matxín - Mallorca Music Magazine

Hijos de Matxín és un dels primers noms que et venen al cap quan penses en el rock de la nostra illa. I és que la potència i la creativitat d’aquest quartet felanitxer, format per el cantant i guitarrista Mateu Bennàssar, amb Joan Cerdà al baix, Simón Sierra a la bateria i Miquel Pasqual a la guitarra, fa més de trenta anys que es passeja pels escenaris defensant una música amb personalitat, inconfusible, un rock enèrgic que ha anat evolucionant amb els anys fins a trobar una veu personal que captiva tothom qui els escolta.

Després del darrer disc al mercat, Cremarem Berlín, enregistrat al mateixos Estudis Favela, el grup felanitxer treu l’EP Qüestió de Resistència amb 4 cançons contundents, cada una amb una història potent darrere. Per enregistrar-lo han comptat de nou amb el bon fer de Pep Toni Ferrer i l’han editat amb Bubota discos.

Hijos de Matxín

En aquest EP, Hijos de Matxín aposta més que mai per reivindicar el seu so, el seu rock, des de la realitat d’uns temes que fan justícia a tots els anys d’experiència d’aquest grup, unes cançons brillants en tots els sentits. Cançons en les quals hi veim transitar desitjos, quimeres, princeses descalces que es rebel·len contra tot, denúncies, malsons… Quatre temes carregats de sentit que són fidels a l’estil únic de la banda, que toca l’ampli ventall del rock, des d’una balada amorosa a temes amb ressons punk.

Si a Cremarem Berlín el grup va decidir musicar alguns poemes del poeta Miquel Bauçà, en aquest EP aposten per lletres pròpies, tot i que també hi ressonen versos del poeta felanitxer, que podem dir que ha calat en l’imaginari del grup: “A partir d’ara tot és / qüestió de resistència”, per exemple. Es tracta d’unes lletres que traspuen l’univers del cantant Mateu Bennàssar en què la vida i la mort es donen la mà, amb una forta càrrega de crítica social, carregant contra la violència masclista, que denoten sense complexos una sensibilitat sincera, una nostàlgia sentida i una gran capacitat per posar sobre paper idees i records amb què tothom s’hi pot sentir identificat.

Hijos de Matxín - Mallorca Music Magazine

Amb tot, val a dir que el grup de Felanitx ha envidat de nou per allò que han fet sempre però millorant l’experiència, com sempre, amb aquest projecte fresc, sincer i inspirador que calarà ben endins de tothom qui els escolti i de ben segur no us deixarà indiferents.

A partir d’ara tot és qüestió de resistència.

Apúntate al canal de Whatsapp de nuestra Agenda y entérate antes que nadie de los mejores conciertos de Mallorca y Baleares

  CANAL AGENDA MMM

Síguenos también en:

Publicado por:

Desde Mallorca te mostramos la música que se hace en Baleares y más allá, acercándote la actualidad musical con epicentro en la islas.

No hay comentarios

Deja un comentario

Con la colaboración de: