Contacta

Mallorca Music Magazine te acerca toda la actualidad musical balear con especial atención a la escena local.

DATOS DE CONTACTO

Tarifas agenda y banners

Publicado el 29 agosto, 2021

Nuredduna presenta “Els presoners”, una història de blaus grisencs

Per Noelia Escalas Guzmán
Els Presoners Nuredduna - Mallorca Music Magazine

La cançó “Els Presoners” de l’àlbum Nuredduna ja té la seva versió visual. El passat dia 20 d’agost, Magí Garcías presentava a les xarxes socials la creació d’un curt d’animació amb la música de l’esmentat tema.

Nuredduna es va publicar fa poc més d’un any, concretament el 14 d’agost del 2020, de la mà de Blau-Discmedi i gràcies a les col·laboracions d’altres persones rellevants dins l’àmbit musical, na Laura Picó, en Juanjo Monserrat i en Thony Bloom. Aquest no va ser el primer treball del jove artista mallorquí, aquest lloc correspon a l’àlbum Abans que t’adormis, un emotiu homenatge a en Sergi  Ramis, compositor mallorquí amic íntim d’en Magí, mentre que Nuredduna canta la història de la sibil·la de nom homònim imaginada per Costa i Llobera. Això és possible gràcies a l’adaptació  dels versos del poeta realitzada per n’Onofre Garcías. El seu cognom ens avisa de la connexió amb en Magí, és el seu pare, aquest fet ens fa pensar que l’art, la creativitat i la sensibilitat literària és una qüestió genètica o un pilar fonamental per aquesta família.

Aquest curt d’animació també ha estat possible gràcies a la contribució d’artistes del món visual i gràfic, el dibuixant Lluís Vecina Rufiandis i el director d’efectes visuals i d’animació Josep Antoni Ribas Rosselló, mentre que a les veus hi tornam trobar antics companys de viatge, en Juanjo Monserrat, en Jaime García i en Thony Bloom.

Nuredduna - Els presoners

El vídeo comença amb uns versos de la Ilíada, per donar pas a un vaixell color blau grisenc sobre un fons ocre, que serà la cromàtica constant i predominant d’aquesta història, perquè els colors no són gratuïts van lligats a la lletra de la cançó. El blanc i negre es connecta amb el passat, amb el món dels records d’aquests presoners, mentre que la desesperança agafa la mà del color vermell.

Però no podem oblidar que el més important d’aquesta cançó és que els homes no tenen la capacitat de canviar la seva fortuna, aquest poder està reservat a altres éssers superiors. Les imatges dels pobres navegants són impactants, transmeten a la perfecció la ràbia i tristor dels presoners, però comparteixen el protagonisme amb la lira que s’enfonsa més enllà de l’esperança, una metàfora perfecta de la història de Nuredduna.

Coleccionamos redes

Publicado por:

Docente, profesora, melómana y festivalera.
Licenciada en Filología Hispánica.
Profesora de Lengua Castellana y literatura.
Amante de la palabra, la literatura, la poesía y la música.

No hay comentarios

Deja un comentario

Con la colaboración de: