Contacta

Mallorca Music Magazine te acerca toda la actualidad musical balear con especial atención a la escena local.

DATOS DE CONTACTO

Tarifas agenda y banners

Publicado el 27 junio, 2024

Terra i Sal col·labora amb Wanderlust Menorca en «A la vora des vent»

Terra i Sal - Mallorca Music Magazine

El grup mallorquí d’indie folk Terra i Sal ha publicat recentment «A la vora des vent», una cançó sobre les festes de Sant Joan a Ciutadella realitzada en col·laboració amb Wanderlust Menorca i amb la participació de la coral ciutadellenca S’Estel. La cançó expressa la importància de les festes populars per un poble, però també critica la massificació a la qual s’ha arribat i que Ciutadella és l’únic poble de Menorca on encara no hem pogut veure Caixeres (dones que montin a cavall).

Segons la filosofia del grup, les tradicions i la cultura popular són necessaris per a conservar la nostra identitat, però això no vol dir que no hàgim d’aplicar també una mirada crítica. El passat no és només nostàlgia i romanticisme, també es pot abordar amb perspectiva de transformació i millora.

Terra i Sal són, primer de tot, un grup d’amics/gues que gràcies a aquest projecte s’ha convertit en una petita família. Tot va començar amb la pandèmia, compartint un espai molt reduït durant dues setmanes. Després van venir debats interminables sobre la música que volien fer, el seu missatge o la seva estètica. Les seves personalitats, encara que molt diferents, no van ser un obstacle perquè l’estima que es tenen és més forta.

Com hem pogut apreciar en la temàtica de «A la vora des vent», el grup neix amb la intenció de llançar un missatge revolucionari a través de la música. El seu estil indie folk, inspirat en la nostra terra illenca, serveix de base per aglutinar diverses influències i estils musicals, donant forma a la seva proposta. La seva música vol ser experimental i diversa, capaç de conjugar diferents sabers i cultures per acompanyar el seu missatge.

El nostre objectiu és reivindicar les arrels de la nostra terra davant un sistema capitalista neoliberal que amenaça amb homogeneïtzar totes les cultures en nom del consum. Per aquesta raó, la nostra música pretén ser un espai per escoltar i no oblidar. El nom del nostre grup és ja un símbol d’això, on Terra escenifica la vinculació amb la natura i els sabers arrelats que en podem aprendre, i Sal representa un dels elements de referència de les Illes Balears.

Els seus membres són:

– Na Júlia (Balaguer), llongueta i cantant; té una àmplia experiència en el món de les corals i estudia filologia catalana
– Na Lidia (Pérez), manacorina, cantant, percussionista i segona guitarra; filòloga catalana i estudiosa del folklore illenc
– En Carlus (Ribas), eivissenc, guitarra principal i aprenent de trompeta; filòsof
– En Rober (Sánchez), de la Patagonia, baixista; antropòleg i ex membre de Chatarra Espacial, un grup de rock Argentí
– Na Paula (Gorrias), llongueta i amb una cama ciutadellenca, cantant i teclista; educadora musical i doctoranda dels discursos artístics amb perspectiva feminista

El grup ja té un treball discogràfic publicat, l’EP Un Crit (Illenca, 2022), gravat a Estudis Tramuntana amb Jaume Gelabert i amb la creació estètica de Malafolla. Amb aquest treball van guanyar el Premi Enderrock a Millor Disc Folk 2023 per votació popular, i també la fase territorial de l’Acampada Jove 2024, el qual vol dir que estaran representant a Balears a la gran final de Sant Sadurní d’Anoia el pròxim 19 de juliol. Actualment es troben en ple procés de creació del seu segon disc, del qual encara no tenim data de publicació.

Enrédate en nuestras redes:

Publicado por:

Desde Mallorca te mostramos la música que se hace en Baleares y más allá, acercándote la actualidad musical con epicentro en la islas.

No hay comentarios

Deja un comentario

Con la colaboración de: