Mallorca Music Magazine

Descubre la música que se hace en Baleares, con epicentro en la isla de Mallorca. Te acercamos la actualidad musical de las islas con especial atención a los artistas locales.

Tarifas agenda y banners

Formulario de contacto

redaccion@
mallorcamusicmagazine.com

info@
mallorcamusicmagazine.com

Publicado el 21 marzo, 2022

Celebrem l’arribada de la primavera amb Jansky i el seu «Mellifera»

Jansky - Géiser 2020 - Mallorca Music Magazine

El duo mallorquí presenta una cançó composta a partir de brunzits d’abelles de la mel

Arriba la primavera i els pol·linitzadors comencen a treballar. Aquest grup d’insectes s’ocupen de fer possible la reproducció de les plantes i, per tant, són essencials per a la vida al planeta. El més conegut és l’abella de la mel.

Les abelles es comuniquen ballant; és a dir, movent les ales a diferents velocitats, la qual cosa produeix variacions en el seu brunziment. Mellifera parteix de seqüències de ritmes d’abelles de la mel enregistrades en un camp d’ametllers del Pol·lígon de Son Bugadelles (Calvià). Emulant la seva ‘llengua’, la cançó ens recita les diverses plantes que aquests insectes van pol·linitzant.

«Mellifera» és el quart senzill d’Insecta Dance Music, futur disc de Jansky, i s’estrena amb motiu de l’equinocci de primavera.

El videoclip ha estat registrat i produït per Komposit Studio, mentre que Judit J. Ferrer ha creat i coordinat les coreografies i Aloma Lafontana s’ha ocupat del vestuari. Jansky ha implicat els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Joan Miró de Palma en la realització del videoclip i les activitats associades.

JANSKY- Mellifera

Insecta Dance Music és el nou projecte de Jansky, que vincula art i bioacústica. Han enregistrat set espècies d’insectes de Mallorca i n’han manipulat els sons i els cants per obtenir-ne sàmplers, a partir dels quals componen les cançons.

La idea va rebre una Beca de Creació de l’IEB i ha estat premiada als Sound of the Year Awards 2020, de la BBC3 i el Museum of Sound.

Properes dates:

  • 30/03 Festival Emergències (Palma)
  • 02/04 Festival Sismògraf (Olot)
  • 10/04 Iklectik (Londres)
  • 14/04 TBA (Manchester)
  • 15/04 Room 2 (Glasgow)

 Síguenos

Publicado por:

Desde Mallorca te mostramos la música que se hace en Baleares y más allá, acercándote la actualidad musical con epicentro en la islas.

No hay comentarios

Deja un comentario