Contacta

Mallorca Music Magazine te acerca toda la actualidad musical balear con especial atención a la escena local.

DATOS DE CONTACTO

Tarifas agenda y banners

Publicado el 6 noviembre, 2023

Es presenta «La terra per a qui la balla», el documental que destapa l’escena de la música electrònica underground a Mallorca

La Terra per a qui la balla - Mallorca Music Magazine
Isabel Forteza Vidal e Isa Nadal Amengual

Dirigida per Isabel Forteza Vidal i Isa Nadal Amengual, la cinta es projectarà el 9 de novembre al Cine Ciutat de Palma

La fotògrafa Isabel Forteza Vidal i la sociòloga i antropòloga Isa Nadal Amengual són les autores del documental La terra per a qui la balla, que s’estrena aquest pròxim dijous 9 de novembre al Cine Ciutat de Palma. Durant tres anys i mig han realitzat una exhaustiva recerca en el món de la festa alternativa a Mallorca en el període comprès entre 2000 i 2015, centrant-se en l’escena del Drum and Bass i la música electrònica underground. El resultat és un documental de 78 minuts format per més de 30 entrevistes, a més de cartells i fotografies, que permeten fer un viatge per l’escena de l’underground electrònic a Mallorca, oferint una visió alternativa del que s’entén per festa i ball.

El metratge recorre l’arribada a l’illa d’una nova cultura musical, la del Drum and Bass. Un subgènere nascut a Anglaterra a finals dels anys 80 i fortament arrelat en la cultura de la música electrònica. Una música que neix a partir de la fusió de diversos gèneres musicals de tradició negra, com el hip hop i el reggae, amb altres més purament electrònics, com el techno i el house.

Aquesta cultura, al costat de la filosofia del Do it yourself (Fes-ho tu mateix/a), van propiciar la creació d’espais comuns, d’estratègies de comunicació (el boca-orella) i la producció d’uns esdeveniments culturals alternatius que van fer possible la generació de zones temporalment autònomes i autogestionades. Tot això explicat de la boca dels seus protagonistes, els relats dels quals permeten reviure un episodi inèdit de la nostra memòria col·lectiva.

La projecció del documental s’emmarca en el programa de la segona edició de la trobada fotogràfica Sensibles, el festival autogestionat de fotografia impulsat per Isabel Forteza i acollit per Casa Planas entre els dies 3 i 10 de novembre. Enguany, el tema que vertebra aquesta trobada és el so i durant tota la setmana hi haurà concursos, exposicions i tallers on es combina la música, el ritme i els sons amb la fotografia.

La terra per a qui la balla es projectarà a Cine Ciutat el dijous 9 de novembre a partir de les 19 h. L’accés és gratuït, podent-se realitzar donacions a voluntat en finalitzar el mateix (taquilla inversa).

La Terra per a qui la balla - Mallorca Music Magazine

Enrédate en nuestras redes:

Publicado por:

Desde Mallorca te mostramos la música que se hace en Baleares y más allá, acercándote la actualidad musical con epicentro en la islas.

No hay comentarios

Deja un comentario

Con la colaboración de: