Contacta

Mallorca Music Magazine te acerca toda la actualidad musical balear con especial atención a la escena local.

DATOS DE CONTACTO

Tarifas agenda y banners

Publicado el 24 agosto, 2021

Adéu Xavier Mercadé, gràcies pel teu immens llegat

Xavier Mercadé - Mallorca Music Magazine
Xavier Mercadé © Juan Miguel Morales

Ahir ens va deixar un dels grans referents nacionals del fotoperiodisme musical i de la fotografia de concerts, Xavier Mercadé. Va morir als 54 anys, després d’una llarga lluita contra un càncer que no va aconseguir apartar-lo dels fossats.

Fotògraf incansable, dotat amb el do de la ubiqüitat, amb la seva càmera sempre a coll només tenia un objectiu: immortalitzar l’escena catalana. Durant prop de quaranta anys es va dedicar en cos i ànima a la seva afició, que va acabar transformant-se en la seva professió. Nit a nit, concert a concert, va saber comptar sense paraules, mitjançant la seva mirada, la variada i florida escena musical catalana.

Fundador i cap de fotografia de la revista Enderrock, ens deixa un arxiu de més d’un milió d’instantànies realitzades en 14.000 concerts. Fins al 29 d’agost, després de més de 3 mesos, podem gaudir de l’exposició gràfica Rockviu al Palau Robert de Barcelona, una cuidada selecció que repassa les seves quatre dècades de fotografia de música en directe a Catalunya, des del 1984 al 2020.

Adéu Xavier, la fotografia de concerts no serà el mateix sense tu.

Metropolitan Culture Corner - Interview with Xavi Mercadé

Coleccionamos redes

Publicado por:

Desde Mallorca te mostramos la música que se hace en Baleares y más allá, acercándote la actualidad musical con epicentro en la islas.

No hay comentarios

Deja un comentario

Con la colaboración de: