Contacta

Mallorca Music Magazine te acerca toda la actualidad musical balear con especial atención a la escena local.

DATOS DE CONTACTO

Tarifas agenda y banners

Publicado el 20 febrero, 2023

Umbert presenta el seu primer disc «Fragments»

Per Neus Jover Sampol
Umbert - Mallorca Music Magazine

Un recull de deu cançons on el mallorquí dona a conèixer el seu estil propi

Tot just fa uns mesos, José Juan Umbert, lletrista i un dels compositors de la mítica banda serverina Anegats, es donava a conèixer en solitari sota el nom de Umbert a través dels senzills «Asteroides» i «A la deriva». Dos temes que formen part del seu primer disc anomenat Fragments (Blau, 2023), un projecte en paral·lel que es va començar a projectar durant el 2014, moment en el qual Anegats va decidir fer una aturada que va durar quatre anys.

L’àlbum està format per deu cançons que parlen del cicle de la vida, un concepte que també queda reflectit amb la portada del disc: un arbre de la vida ple de colors creat per la il·lustradora Maribel Castells. Fragments, respon a la fragmentació del procés artístic, però també com a moments i etapes de la vida. «Asteroides», per exemple, parla de la infantesa. «Joventut», com bé indica el seu títol, parla de l’etapa adolescent, i «Elegia» parla de la mort.

L’àlbum arrenca amb la cançó «Stalingrad», un tema que no deixa indiferent, ja que comença amb uns segons a cappella, tot seguit l’acompanyen les guitarres i la bateria de fons, però la veu és el que predomina. En definitiva, un primer disc en solitari on descobrim la senzillesa i l’estil únic que caracteritzen la música de l’artista, destacant la dolça veu del cantant sobre la base instrumental.

A més a més, el disc ha estat apadrinat i acompanyat per la resta de membres d’Anegats. Compta també amb col·laboracions musicals de Pep Álvarez, MDMAR i Claudia Bennasar. L’àlbum ha estat enregistrat als estudis Backdoor Studios, compta amb la producció de Xisco Tous i també hi han participat productors i amics del cantant, com Rafa Rigo, Dimas Frías i Dani Ambrojo.

Enrédate en nuestras redes:

Publicado por:

Graduada en periodisme i comunicació audiovisual a la Universitat Rovira i Virgili. Experimentant amb el podcast Oficinista busca Ofici. Enamorada de la cultura i la música en general. Podeu trobar-me, també, al meu blog Illa de Cultura.

No hay comentarios

Deja un comentario

Con la colaboración de: