Contacta

Mallorca Music Magazine te acerca toda la actualidad musical balear con especial atención a la escena local.

DATOS DE CONTACTO

Tarifas agenda y banners

Publicado el 15 abril, 2021

Big Yuyu cerca mecenatge per al seu darrer projecte “Down South City”

Texto por Nena Carbonell
Fotografías de José Luis Luna

Cert és que l’efecte de la pandèmia ha estat devastador per a molts, especialment pel que fa a l’àmbit cultural i musical, on s’han vist reduïts a la mínima expressió tot tipus d’esdeveniments festius, concerts, festivals,… I els Big Yuyu ho han patit en les seves carns, ja que tot just quan estaven acabant d’enllestir les idees, les demos, les cançons,… I que en definitiva, ho tenien tot a punt per entrar a gravar a l’estudi el seu darrer treball arribà el tancament que ho aturà tot.

Un any després i veient com la situació segueix estancada, amb poques possibilitats de poder tocar en directe i fer concerts, el trio ha decidit embarcar-se i tirar endavant el seu 5è àlbum que durà per títol Down South City.

És una cosa que ens crema per dins i tenim moltes ganes de que la gent pugui escoltar aquestes noves cançons – comenta optimista en Jordi Alvarez, veu i guitarra de la Big Yuyu.

Així que, dia 1 d’abril es posaren per feina i entraren a Sa Grava Estudi de Maria de la Salut per començar a enregistrar el nou projecte. Un disc amb cançons pròpies on han decidit innovar i experimentar amb altres estils sense autocensurar-se, fent una passa més i consolidant les passes del seu anterior treball Solify Girl (2017) que va rebre tantes bones crítiques i guardons.

Tot i que hem aprofitat aquest temps per fer algunes petites modificacions no és un disc de confinament, de dir estem aquí tancats, què malament estem, som una banda de blues y plorarem per a que la gent ens consoli. No! Tot el contrari. És un disc molt positiu amb la maduresa d’aquest estil de blues que veníem fent; blues trio, power trio de blues amb rock i mescles sense cap mirament. El que ens ha agradat com sonava, sigui el que sigui ho hem fet.

A més han tengut la sort de comptar amb la producció d’un dels músics més virtuosos de l‘actualitat, Isaiah Mitchell, guitarrista d’Earthless i Black Crowes entre altres.

Cercàvem una persona adequada per aquest tipus de temes, una persona a la que li agradàs la seva feina. Va ser a través de Dani Magaña (Alma Sonora) que conseguírem contactar amb ell, per la seva relació professor-alumne i, la seva certa amistat de guitarrista-guitarrista. Li enviàrem l’anterior disc, les demos i un poc la idea del que volíem fer. Li va entusiasmar. La veritat que va ser una gran sorpresa.

La gravació del disc també està sent tota una experiència novedosa per a Big Yuyu ja que després de veure inviable que aquest home viatjàs a Mallorca, o ells als Estats Units per fer l’enregistrament, han decidit fer-ho en línia a través de la plataforma Zoom.

Per a nosaltres és una manera innovadora. De fet, ho vèiem com una mica impensable. Qui ho hagués dit fa 20 anys!!! Però quanta gent s’ha hagut d’adaptar a la nova situació i està fent feina en línia? I la veritat que està molt bé. N’Isaiah està molt avesat a treballar en línia, i n’Esteve que està estudiant al Conservatori també estan fent algunes classes i combos de jazz amb aquest sistema, tot i que he de dir que teníem un poc de por de com aniria l’assumpte, però ens ha sorprès molt, tan a nosaltres com a ell.

Les 9 hores de diferència entre Mallorca i els Estats Units no han estat cap impediment per adaptar-se a la situació i per trobar la manera de funcionar en línia.

Hem comprovat que es pot fer feina d’aquesta manera i ara mateix és el que tenim. Nosaltres ens connectem a les 15 hores i ell a les 6 h del dematí i a través de càmeres, so i veu, és com si fos a l’estudi, però fent feina des d’allà. És una persona que s’involucra molt i ara que ja hem gravat les bateries, ha estat sorprenent la manera d’anar guiant a n’Esteve, tant pel que fa a la col·locació dels instruments, com pel que fa a proposar ritmes, o el mateix so.

Aquest serà el cinquè disc de la banda i tot i que sempre ha estat un grup que s’ha autoproduït a través de la venda de discs, els concerts i les gires, aquesta vegada no han tengut la possibilitat de comptar amb pressupost per fer front a una producció, cosa que els ha abocat a cercar un sistema de mecenatge, com el Verkami.

La campanya s’ha iniciat aquests dies i els interessats poden trobar tota la informació i evolució del projecte – gravació, producció, mescles,.. -, així com els diferents lots per fer les aportacions on hi ha des dels bàsics, com l’aquisició de CD, camisetes, entrades al concert presentació, a d’altres més especials, com poden ser, concerts íntims – sempre seguint les mesures pertinents -, una visita a l’estudi de gravació per veure com graven el disc, o una còpia exacte de la guitarra de Jordi Álvarez, una Fender Statocaster del 63 original, elaborada per Marcelo Flosterí de VLGuitars, i poder seguir tot el procés de fabricació.

Si el mecenatge funciona, prest podrem escoltar les noves propostes del Down South City i qui sap, si més envant posen en marxa una edició en vinil. Molta sort i encerts en aquesta nova aventura.

Enrédate en nuestras redes:

Publicado por:

Dinamitzadora cultural, apassionada de la música, l’art i la comunicació. Redactora, fotògrafa i col·laboradora de diferents mitjans de comunicació escrits de l’illa des del 2007. Ha realitzat diferents exposicions fotogràfiques de sensibilització social a l’illa.

Fotógrafo de la escena musical española y local desde 2010.
Colaborador de festivales y revistas de ámbito nacional, ha expuesto en diversas ciudades españolas y en el extranjero.
Fotógrafo en Mallorca Music Magazine.

No hay comentarios

Deja un comentario

Con la colaboración de: