Cert és que l’efecte de la pandèmia ha estat devastador per a molts, especialment pel que fa a l’àmbit cultural i musical, on s’han vist reduïts a la mínima expressió tot tipus d’esdeveniments festius, concerts, festivals,… I els Big Yuyu ho han patit en les seves carns, ja que tot just quan estaven acabant d’enllestir les idees, les demos, les cançons,… I que en definitiva, ho tenien tot a punt per entrar a gravar a l’estudi el seu darrer treball arribà el tancament que ho aturà tot.
Un any després i veient com la situació segueix estancada, amb poques possibilitats de poder tocar en directe i fer concerts, el trio ha decidit embarcar-se i tirar endavant el seu 5è àlbum que durà per títol Down South City.
És una cosa que ens crema per dins i tenim moltes ganes de que la gent pugui escoltar aquestes noves cançons – comenta optimista en Jordi Alvarez, veu i guitarra de la Big Yuyu.
Així que, dia 1 d’abril es posaren per feina i entraren a Sa Grava Estudi de Maria de la Salut per començar a enregistrar el nou projecte. Un disc amb cançons pròpies on han decidit innovar i experimentar amb altres estils sense autocensurar-se, fent una passa més i consolidant les passes del seu anterior treball Solify Girl (2017) que va rebre tantes bones crítiques i guardons.
Tot i que hem aprofitat aquest temps per fer algunes petites modificacions no és un disc de confinament, de dir estem aquí tancats, què malament estem, som una banda de blues y plorarem per a que la gent ens consoli. No! Tot el contrari. És un disc molt positiu amb la maduresa d’aquest estil de blues que veníem fent; blues trio, power trio de blues amb rock i mescles sense cap mirament. El que ens ha agradat com sonava, sigui el que sigui ho hem fet.
A més han tengut la sort de comptar amb la producció d’un dels músics més virtuosos de l‘actualitat, Isaiah Mitchell, guitarrista d’Earthless i Black Crowes entre altres.
Cercàvem una persona adequada per aquest tipus de temes, una persona a la que li agradàs la seva feina. Va ser a través de Dani Magaña (Alma Sonora) que conseguírem contactar amb ell, per la seva relació professor-alumne i, la seva certa amistat de guitarrista-guitarrista. Li enviàrem l’anterior disc, les demos i un poc la idea del que volíem fer. Li va entusiasmar. La veritat que va ser una gran sorpresa.
La gravació del disc també està sent tota una experiència novedosa per a Big Yuyu ja que després de veure inviable que aquest home viatjàs a Mallorca, o ells als Estats Units per fer l’enregistrament, han decidit fer-ho en línia a través de la plataforma Zoom.
Per a nosaltres és una manera innovadora. De fet, ho vèiem com una mica impensable. Qui ho hagués dit fa 20 anys!!! Però quanta gent s’ha hagut d’adaptar a la nova situació i està fent feina en línia? I la veritat que està molt bé. N’Isaiah està molt avesat a treballar en línia, i n’Esteve que està estudiant al Conservatori també estan fent algunes classes i combos de jazz amb aquest sistema, tot i que he de dir que teníem un poc de por de com aniria l’assumpte, però ens ha sorprès molt, tan a nosaltres com a ell.
Les 9 hores de diferència entre Mallorca i els Estats Units no han estat cap impediment per adaptar-se a la situació i per trobar la manera de funcionar en línia.
Hem comprovat que es pot fer feina d’aquesta manera i ara mateix és el que tenim. Nosaltres ens connectem a les 15 hores i ell a les 6 h del dematí i a través de càmeres, so i veu, és com si fos a l’estudi, però fent feina des d’allà. És una persona que s’involucra molt i ara que ja hem gravat les bateries, ha estat sorprenent la manera d’anar guiant a n’Esteve, tant pel que fa a la col·locació dels instruments, com pel que fa a proposar ritmes, o el mateix so.
Aquest serà el cinquè disc de la banda i tot i que sempre ha estat un grup que s’ha autoproduït a través de la venda de discs, els concerts i les gires, aquesta vegada no han tengut la possibilitat de comptar amb pressupost per fer front a una producció, cosa que els ha abocat a cercar un sistema de mecenatge, com el Verkami.
La campanya s’ha iniciat aquests dies i els interessats poden trobar tota la informació i evolució del projecte – gravació, producció, mescles,.. -, així com els diferents lots per fer les aportacions on hi ha des dels bàsics, com l’aquisició de CD, camisetes, entrades al concert presentació, a d’altres més especials, com poden ser, concerts íntims – sempre seguint les mesures pertinents -, una visita a l’estudi de gravació per veure com graven el disc, o una còpia exacte de la guitarra de Jordi Álvarez, una Fender Statocaster del 63 original, elaborada per Marcelo Flosterí de VLGuitars, i poder seguir tot el procés de fabricació.
Si el mecenatge funciona, prest podrem escoltar les noves propostes del Down South City i qui sap, si més envant posen en marxa una edició en vinil. Molta sort i encerts en aquesta nova aventura.
No hay comentarios