Contacta

Mallorca Music Magazine te acerca toda la actualidad musical balear con especial atención a la escena local.

DATOS DE CONTACTO

Tarifas agenda y banners

Publicado el 2 marzo, 2022

L’Ajuntament de Porreres convoca un certamen de creació musical

Per Noelia Escalas Guzmán

L’Ajuntament de Porreres ha anunciat recentment la convocatòria d’un Certamen de creació musical per a músics en solitari o grups de  música dels quals es pugui incloure en qualsevol gènere o estil musical. Aquest certamen vol incentivar la creació musical pròpia, tot i que s’acceptaran versions o remescles pròpies d’altres autors, el més rellevant és l’aportació pròpia. També vol incentivar i recolzar la música de Porreres, perquè només podran concursar músics en solitari nascuts o residents a  Porreres; o grups en els quals com a mínim hi hagi una persona nascuda o resident  de Porreres. Un altre requisit és l’edat, perquè tots els participants a partir de la data 31/12/21 han de tenir 16 anys.

El termini d’inscripció i presentació de la documentació és fins a les 24h de l’1 d’abril de 2022. S’ha d’enviar la documentació següent per correu electrònic a festes@porreres.cat o per correu postal o presencialment a l’Ajuntament de Porreres.  S’ha de presentar un formulari emplenat degudament i un enllaç amb un mínim de dos temes o deu minuts de música. El més important és que els temes presentats han de ser, obligatòriament, interpretats pel músic o grup de músics  inscrit.

El més engrescador és el premi, perquè no només  hi ha un premi econòmic, sinó que també hi ha una actuació musical que es durà a terme al llarg del  2022 i a Porreres. El jurat responsable de triar els guanyadors estarà format per un mínim de tres vocals i un president o presidenta. Aquest jurat serà elegit per l’Ajuntament de Porreres, i per aquesta elecció tindrà present la seva vinculació amb el món musical, ja siguin: músics reconeguts, professorat del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears i de la mateixa Escola de Música de Porreres, així com persones vinculades a diferents mitjans de comunicació relacionats amb la informació, difusió i crítica de la música. El jurat valorarà positivament els grups que presentin temes musicals en llengua  catalana.

Premis

  1. Primer premi: 750 euros en metàl·lic i executar una actuació a Porreres durant el 2022 cobrant el caixet del grup.
  2. Segon premi: 350 euros en metàl·lic i executar una actuació a Porreres durant el 2022 cobrant el caixet del grup.
  3. Tercer premi: 250 euros en metàl·lic i executar una actuació a Porreres durant el 2022 cobrant el caixet del grup.

El jurat pot proposar que els premis siguin declarats deserts.

L’Ajuntament preveu organitzar, una vegada finalitzat el període d’inscripció, una fase de  selecció prèvia i una fase final. La fase final es durà a terme a partir de l’abril de 2022. Es publicaran els sis grups finalistes i el  dia de l’actuació, que tindrà lloc durant el mes de maig. Els sis seleccionats hauran d’actuar en directe, durant uns 15-20 minuts, amb un repertori que ha d’incloure com a  mínim uns dels temes de la maqueta. A partir d’aquesta audició, el jurat triarà els tres grups finalistes tenint en compte criteris de creativitat i qualitat artística, dimensió compositiva (lletres, arranjaments i innovació musical) i dimensió interpretativa  (instrumentació, veus, coordinació, posada en escena, transmissió i personalitat). Els tres grups o solistes que obtinguin major puntuació seran els guanyadors del certamen.

Amb aquest certamen de creació musical, l’Ajuntament de Porreres demostra un pic més el seu compromís amb la cultura, concretament amb la música i, de manera especial, per la música en llengua catalana. El municipi de Porreres s’ha sumat enguany al projecte Barnasants, que en aquesta 4a edició des de la seva expansió a les Illes Balears durà fins a 40 concerts a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Abans de la pandèmia també va acollir la Diada de Mallorca de 2019. El Concert de la Diada, que se sol celebrar cada any a un municipi de Mallorca, es va celebrar el dissabte dia 21 de desembre de 2019 al parc de n’Hereveta on varen tocar Roba Estesa, El Diluvi, La Gran Orquesta Republicana i Anegats. Una festa musical que va començar amb una xerrada del grup El Diluvi organitzada per l’Institut i l’Ajuntament de Porreres, una xerrada adreçada els més joves sobre música i feminisme. I és que el parc de n’Hereveta de Porreres ha estat un espai idíl·lic per a la celebració de grans i diversos esdeveniments musicals de la nostra illa. A aquest espai han tocat grups emblemàtics i amb una trajectòria consolidada Loquillo o Extremoduro. També s’han celebrat diferents festivals musicals de creació i producció illenca, va ser l’escenari de la darrera edició del Festival S’Embat i de la primera edició del Festival S’Oratge responsable de dur per primera vegada a la nostra illa la música de ZOO i de Miss Bolivia.

Amb aquesta darrera iniciativa, l’Ajuntament de Porreres consolida el seu compromís amb la música, especialment amb la música de llengua catalana. Molts de grups reconeguts actualment visitaven per primera vegada la nostra illa per a tocar dins les festes patronals de Sant Roc. Per exemple, Doctor Prats ho va fer dues vegades abans de tornar aquest estiu a la nostra illa. I és que ell municipi de Porreres sempre ha tingut les portes obertes a la música en llengua catalana: Buhos, Els Catarres, Gerard Quintana, Obrint Pas… Fins i tot, l’octubre de 2013 va ser  l’escenari reivindicatiu de l’assemblea de docents, es va posicionar a favor dels docents i amb un cartell immillorable Tiu, Antònia Font, Anegats, Oprimits, Oliva Trencada i La Gran Orquesta Republicana. Aquests darrers anys aquest compromís s’ha fet més ferm amb els grups illencs, per exemple, aquest estiu vam poder gaudir del doble concert de Cabot i Anegats durant les primeres festes pandèmiques del municipi.

Coleccionamos redes

Publicado por:

Docente, profesora, melómana y festivalera.
Licenciada en Filología Hispánica.
Profesora de Lengua Castellana y literatura.
Amante de la palabra, la literatura, la poesía y la música.

No hay comentarios

Deja un comentario

Con la colaboración de: