Contacta

Mallorca Music Magazine te acerca toda la actualidad musical balear con especial atención a la escena local.

DATOS DE CONTACTO

Tarifas agenda y banners

Publicado el 22 diciembre, 2021

“Refractio”, un viatge musical en el temps

Per Noelia Escalas Guzmán
Refractio Vol. I - Mallorca Music Magazine

Aquest any nou ens permetrà conèixer l’obra musical de Frederic Mompou, un músic català que va delectar a tots els amants de la música clàssica amb la seva obra, una obra que màgicament connectava poesia i piano. La seva música reflectia fidelment la seva essència, ell es definia com un home tímid i discret que creava una música dolça i personal de pinzellades impressionistes. Ell mateix va dir “Som un home de poques paraules i un músic de poques notes”. Però aquesta màgia musical obrirà el nou any gràcies al nou projecte d’en Magí Garcías Frau i d’en Diego Hervalejo Sánchez, dos joves artistes mallorquins que s’han endinsat dins l’aventura de la interpretació i la improvisació, on el piano esdevé el protagonista, el motor, el fil conductor d’aquest viatge musical, d’aquest primer volum Refractio, editat pel segell català Columna Música.

El piano és l’ànima musical d’aquests dos joves artistes, de la mateixa manera que ho va ser per a en Frederic Mompou, que a més és un dels referents més fascinants i impactants dins la trajectòria musical d’en Magí Garcías Frau. Aquest jove mallorquí inicià els seus estudis a Palma i després a Madrid. Ja l’any 2011 dos premis van reconèixer el seu talent i el seu art, Premi Fi de Grau en Piano i Música de Cambra, i la Menció Honorífica en Fonaments de la Composició. Continuà els seus estudis al Conservatori Superior de Música d’Aragó, on va obtenir el títol superior de Música. Però les seves inquietuds musicals eren més ambicioses, i continuà la seva formació a Alemanya, immers dins aquest trajecte musical profunditzà en el repertori del piano i del violoncel. Des d’aleshores són molts els premis i guardons que han reconegut el seu talent musical. Talent que ha compartit gràcies a la seva activitat de solista i a les seves intenses activitats i inquietuds dins el món de la música de cambra. Tres són els àlbums que resumeixen la trajectòria i personalitat musical d’en Magí Garcías Frau. Abans que t’adormis és un sentit homenatge a l’absència prematura del compositor Sergi Ramis, la música del qual no va quedar silenciada gràcies a aquest treball fruit de l’esperit del crowdfunding i de l’estima. L’any 2020 publicà Nuredduna, un altre homenatge a la poesia d’en Costa i Llobera, finalista dels Premis Enderrock de la Música Balear.

Finalment, l’any 2021 veu la llum Refractio, una obra musical que neix de l’amistat entre en Magí Garcías i en Diego Hervalejo, una amistat de més de 14 anys que sempre ha tingut el lligam fort de l’amor compartit cap a la música i el piano. I és que en Diego Hervalejo és un pianista de jazz amb una formació clàssica que també va estudiar a Mallorca, a Madrid i a Saragossa, on van consolidar l’estima per la música i la seva amistat. Després, les seves inquietuds musicals el van fer prendre camins diferents. En Diego Hervalejo va continuar la seva formació a Holanda i Estats Units, durant aquest viatge musical i d’aprenentatge ha pogut aprendre dels millors, ha estat alumne de músics com Marco Mezquida. Igual que en Magí Garcías, en Diego Hervalejo compagina diferents actuacions perquè col·labora amb músics de l’escena internacional del jazz, amb projectes més personals com Fox Encounter.

Portada Refractio Vol. I

Refractio és el projecte que els ha tornat a unir, i no és només un homenatge a la música d’en Frederic Mompou; també és un homenatge a l’amistat entre en Magí i en Diego, un homenatge als seus inicis musicals, a la seva capacitat creativa i artística. Ells defineixen Refractio com un diàleg entre la creativitat i la improvisació, diàleg que ja creaven mentre estudiaven en el conservatori i acabaven moltes audicions de classe amb una improvisació a quatre mans. Refractio és un miracle musical fet possible gràcies a la veu dolça de l’artista Clara Fiol, i als arranjaments d’en Diego Hervalejo, per reinventar, actualitzar, reviscolar, reviure i recordar una de les cançons més mítiques d’en Frederic Mompou “Damunt de tu només les flors”. Cançó que podrem escoltar, sentir i gaudir dins la gira de concerts de presentació, primer al Conservatori de Felanitx dia 01/01/2022 i, un mes més tard, a Manacor dia 06/02/2022. Les mans i els dits d’aquests joves pianistes, juntament amb la melodiosa veu de na Clara Fiol, ens permetran viatjar en el temps per sentir plenament la música i la poesia d’en Frederic Mompou.

Apúntate al canal de Whatsapp de nuestra Agenda y entérate antes que nadie de los mejores conciertos de Mallorca y Baleares

  CANAL AGENDA MMM

Síguenos también en:

Publicado por:

Docente, profesora, melómana y festivalera.
Licenciada en Filología Hispánica.
Profesora de Lengua Castellana y literatura.
Amante de la palabra, la literatura, la poesía y la música.

No hay comentarios

Deja un comentario

Con la colaboración de: