Contacta

Mallorca Music Magazine te acerca toda la actualidad musical balear con especial atención a la escena local.

DATOS DE CONTACTO

Tarifas agenda y banners

Publicado el 26 julio, 2022

Vam veure sortir el sol al Canet Rock Mallorca

Fotografies d'Estefanía Durán
Crònica de Neus Jover Sampol
Canet Rock Mallorca 2022 - Mallorca Music Magazine

Alcudia, dissabte 23 de juliol de 2022

Primera edició del Festival Canet Rock Mallorca

Tanca la primera edició del Canet Rock Mallorca a Alcúdia amb prop d’11.000 persones de públic assistent. A les 16 hores s’obrien les portes del recinte que acolliria dotze hores de música sense aturar. Un espai amb una zona per ballar, una zona de descans, una zona de refrigeració i un photocall, les fotos del qual passaven a ser projectades a la gran pantalla que acompanyava l’escenari del festival. Un punt a favor d’aquesta primera edició va ser el ràpid accés al recinte, amb molt poc temps d’espera i poques aglomeracions. Però, no seria fins passades les 18 hores que la jove artista marratxinera Mdmar deixaria sonar els primers acords d’un repertori musical nodrit d’un estil folk-pop. Entre els temes que més èxit tingueren durant la seva actuació va destacar el recent “Like at home”, un senzill que originalment canta acompanyada de L.A. Sota el sol potent, prop d’un centenar de persones van ballar les cançons de l’artista.

Els “Immortals”

Poc després, i amb vint minuts d’antelació, Anegats sortí sobre l’escenari. Centenars de persones començaren a córrer pel recinte per tal d’arribar a primera línia d’escenari per poder acompanyar el grup de pop-rock a cantar les seves cançons. El fet d’haver-se avançat al calendari previst va causar algunes queixes entre els assistents, ja que molts van arribar a meitat d’actuació.

Entre aplaudiments han donat a conèixer en directe alguns dels temes del nou disc: Retorn volum II. Però, també han satisfet les peticions dels seus fidels i nostàlgics seguidors, tot cantant algunes de les mítiques cançons que recorden als seus inicis com són “Tramuntana” i “Es missatge és clar”, entre d’altres. Amb “Avui va de bo” el públic ha embogit i, finalitzant la cançó, han afegit un petit fragment de “La Balanguera”, que ràpidament ha estat corejat pels assistents, que a més, s’han atrevit a onejar banderes de les Balears.

Com era d’esperar, Anegats ha aconseguit encendre aquella llum de motivació entre el públic. Si quedava algú que encara no conegués la formació musical ha durat poc, les seves cançons han estat corejades durant gairebé tota l’actuació. I és que Pep Álvarez, José Juan Umbert i Paco González enamoren amb els primers acords de cada una de les seves cançons. Sens dubte, passin els anys que passin, Anegats continuen sent els “Immortals” de la festa a les illes. No hi ha públic que se’ls pugui resistir.

Un cop finalitzada la seva actuació pujà a l’escenari Suu, la cantautora catalana que es va popularitzar a través de les xarxes socials gràcies a cançons com “Lligar no és lo teu”. Durant aquest 2022 ha publicat el seu tercer disc anomenat Karaoke, cançons de l’àlbum que ha representat en directe sobre l’escenari d’aquesta primera edició del Canet Rock Mallorca. Una de les cançons més demanades pel públic han estat “Algo de mi”, tema conjunt amb La Pegatina, i “Eres un temazo”, cançó que ha utilitzat per reivindicar els drets de les persones LGTBIQ+. Sota els seus peus, el públic ballava amb les seves fresques melodies.

Arriba “La Canción del Verano”

Poc després arriba el torn dels mallorquins O-Erra, qui amb les seves cançons de caràcter festiu han acabat de pujar els ànims del públic. Ja ho anunciaven fa dies a través de les seves xarxes socials: ‘Serà apoteòsic’, i així ha estat. Tot ha començat amb els primers acords de la cançó “Aquesta nit és nostra”, on el públic ha començat a aclamar desesperadament l’entrada del cantant Pau Franch sobre l’escenari, qui ha aparegut segons més tard enèrgicament.

Amb el seu estil pop-rock, la magnífica escenografia i les seves lletres pròpies en català han aconseguit arrelar dins el fons del cor dels assistents. Durant el transcurs del concert han sonat cançons dels tres discs que han publicat, entre elles trobem “Carretera i Manta” i “Diguem que he de fer (perquè m’estimis)”, entre d’altres. Abans de finalitzar la seva actuació, el públic demanava a crits “La canción del verano” i, tot satisfent les seves peticions, van donar a conèixer en directe el tema, un dels darrers que han tret a la llum. Grans, joves i petits la cantaren a l’uníson mentre aplaudien i ballaven al ritme de la música. Abans d’acabar van reivindicar i agrair a l’organització el fet de donar presència dels grups balears en un festival de tal renom.

Cap a les 21:40 h i sota els clams de la gent, Stay Homas foren els encarregats de continuar amb l’ambient festiu que havia deixat O-Erra sobre l’escenari i, no ho feren gens malament, ja que, en qüestió de segons, el públic es deixà fluir entre les melodies de les seves cançons. Els catalans, que es van fer famosos durant la pandèmia gràcies a cançons que recordaven a la quotidianitat dels dies de confinament, han estat rebuts amb els braços ben oberts. Milers de persones s’amuntegaven davant l’escenari per ballar els temes més coneguts del grup. Entre les cançons que han sonat durant la seva actuació trobem “Here2play” i “No vull baixar”, entre d’altres.

Unes “Llepolies” per endolcir la nit

Un cop finalitzada l’actuació de Stay Homas ha arribat l’hora de rebre a Zoo, que han estat aclamats pel públic fins a la seva esperada sortida sobre l’escenari. Milers de persones, que en aquell moment esperaven per sopar a les taules de l’àrea de descans, han començat a córrer en direcció al gran escenari per rebre el grup de la forma que es mereix. Entre crits i aplaudiments del gran públic, han aparegut tot cantant la cançó “Avant”, gent pujada sobre les espatlles dels seus companys per aconseguir tenir el millor vídeo dels valencians.

Zoo Posse, més conegut com a Zoo, és un grup valencià que es va formar l’any 2014 i que en els últims anys ha anat augmentat la seva popularitat més enllà del territori valencià. Sens dubte, un dels grups més aclamats durant la jornada. Un espectacle que ja reclamaven en l’edició del Canet Rock a Canet de Mar i, que s’ha convertit en un dels concerts més esperats en aquesta primera edició a Alcúdia. Amb un ritme marcat que convida a ballar i unes lletres reivindicatives, han realitzat una actuació totalment impecable.

A continuació, Els Catarres foren els encarregats de prendre el relleu. Arribats des de Catalunya, el grup d’estil pop-folk i pop-rock compost per Èric Vergés, Jan Riera i Roser Cruells han donat a conèixer part del seu nou repertori anomenat Diamants però, també cançons de discs anteriors. Després de dos anys d’aturada musical, els catalans han donat la millor versió dels Catarres a Alcúdia. Cançons com “Jennifer”, “En peu de guerra” i “Vull estar amb tu”, entre d’altres, són les que han sonat durant l’actuació.

Oques Grasses: “A tope amb la vida”

Tot seguit, l’arribada d’Oques Grasses feu embogir el públic, que corejaven el seu nom minuts abans que entressin en escena. Els catalans, que ja havien debutat anteriorment a Alcúdia, tornaren a triomfar sobre l’escenari. Amb els primers acords de “La gent que estimo” es veieren llàgrimes d’emoció i milers de telèfons mòbils amunt, intentant captar aquells instants de la mítica cançó.

Amb “Passos importants”, el públic començà a treure’s la camiseta, tot cantant i ballant al ritme de la música. Sense dubte fou un dels temes que més ambient festiu va crear. Tot seguit amb “Torno a ser jo” i l’imponent acompanyament a piano van aconseguir treure la part més tendra de cada un dels assistents. La posada en escena d’Oques Grasses, juntament amb el talent que desprenen, ha conduït al grup fins a l’èxit, aconseguint milers i milers de seguidors que, sota els seus peus, cantaven totes i cada una de les cançons que anaren reproduint durant l’actuació. Poc més d’una hora, que es feu curta per a la majoria, de música en directe. Cançons com “Bye bye”, “Petar-ho”, “Sta guai” o “Fullar Sempre”, foren les que sonaren durant la màgica nit.

Una festa permanent

Com era d’imaginar els menorquins Pèl de Gall no ens deixen de sorprendre en cada una de les seves actuacions i, aquesta, no seria menys. Tot i que per a molts dels assistents Pèl de Gall era un grup desconegut, han deixat empremta i de ben segur no serà l’últim cop en la seva vida que escoltin les cançons dels menorquins. Amb el seu repertori de pop-rock amb lletres fresques i amb ritme festiu han generat impacte entre el públic, que no aturava de ballar les seves melodies més conegudes.

Cançons com “Alçau els gots” i “Mai” han estat les encarregades d’acompanyar la gent fins passades les tres de la matinada. Un dels temes que més s’han corejat durant l’actuació i que ha estat l’encarregat de tancar l’actuació ha estat “Paradís”, himne que ha format part de l’espot publicitari del Canet Rock Mallorca i que va ser un dels temes més escoltats pels illencs durant l’estiu del 2021. Des d’abans de la seva entrada en escena, el públic reclamava la seva aparició.

Tot seguit, arribà el torn de Buhos, un grup de música rock procedent de Catalunya. Amb el seu bon rotllo i la festivitat que transmeten des de l’escenari van aconseguir aglomerar milers de persones, que van ballar una per una totes les cançons del repertori. Entre les cançons que es van sentir trobem “Fem que surti el sol” i “Se acelera”. Però, fou amb el famós tema anomenat “Volcans” que el públic es tornà completament boig, botant i ballant al ritme de la música.

Cap a les 4:30 hores de la matinada aparegué el grup mallorquí Xanguito a l’escena. Sens dubte no deixaren que els ànims de la gent baixessin, cantant, ballant, fent piruetes, i fins i tot, llançant-s’hi des de l’escenari. Amb el seu estil fester i l’espectacle que donen aconseguiren encoratjar el públic que s’atreví a quedar fins al final. El tema estrella fou “Eufòria”, on amb el ritme a base de trompetes, elements electrònics i la veu característica de Joan Muntaner feren embogir l’ambient del festival.

El grup encarregat de concloure el festival va ser La Pegatina, un grup de ska i rumba catalana procedent de Catalunya. Van ser ells els encarregats d’acompanyar-nos fins a “veure sortir el sol”. Acompanyats del trombó, la trompeta, la pandereta i els primers rajos de llum solar animaren el públic a continuar ballant al ritme de la seva música. Cançons com la mítica “Mari Carmen” i “Lloverá y yo veré” es pogueren escoltar durant l’actuació.

Aquesta primera edició del festival Canet Rock Mallorca és tota una experiència que s’ha de viure en primera persona per arribar a entendre la magnitud que realment té. Tal com ha afirmat el codirector del festival, Àngel Pujol, l’esdeveniment és una manera de crear sinergies entre la cultura illenca i la cultura catalana, una forma de donar a conèixer a altres territoris els meravellosos i exitosos grups de música balears. I, tornarem a veure sortir el sol?

Enrédate en nuestras redes:

Publicado por:

Empezó en el mundo de la fotografía hace más de 10 años. Dedicándose desde sus inicios al mundo de la comunicación y la imagen, la fotografía de conciertos fue lo primero que despertó su amor por este arte. Según ella: "le encanta capturar la energía y la pasión de los que lo dan todo encima del escenario".

Graduada en periodisme i comunicació audiovisual a la Universitat Rovira i Virgili. Experimentant amb el podcast Oficinista busca Ofici. Enamorada de la cultura i la música en general. Podeu trobar-me, també, al meu blog Illa de Cultura.

No hay comentarios

Deja un comentario

Con la colaboración de: